length model år base cabins persons toilets price

  BVI i katamaran | Reiseplaner

En katamaranferie på BVI Jomfruøyene for å nyte et av de vakreste områdene på planeten, mellom tropiske hav, krystallklart vann og fortryllende landskap. Denne enorme øygruppen, som strekker seg omtrent 45 miles, er delt mellom den britiske suvereniteten (BVI, De Britiske Jomfruøyene) og USA (USBVI). Columbus kom dit på sin andre reise og døpte øygruppen med navnet Sant'Orsola og de 11 tusen jomfruene, spanjolene gjorde ikke umiddelbart krav på eiendommen, og foretrakk å flytte til andre land, og BVI holdt det forkortede toponymet til Jomfruøyene . Senere ble de omtvistet mellom datidens stormakter, nemlig Frankrike, England, Holland og til og med Danmark, som fikk de sentrale øyene før de solgte dem til USA. Økonomisk utvikling var knyttet til innføringen av europeerne av dyrking av sukkerrør (som ikke var endemisk) og den påfølgende ankomsten av slaver for å arbeide den. Den århundrer gamle historien ekko i havnene, i romverkstedene, i befolkningen (de aller fleste er av afrikansk opprinnelse). Legender om eventyrere og leiesoldater, om pirater og sjømenn som har seilt over disse farvannene, kjempet og kanskje blitt full i kroene i landsbyene. En historie som er gjenkjennelig på land, men også til sjøs: øya Anegada har omtrent 400 vrak på bunnen, hvorav mange fremdeles er uutforsket til dykkers glede og Salt Island. Du kan besøke dampskipet RMS Rhone senket i 1867, regnet som hyggeligste besøk til vrag fra Vesten.
Katamaranferien i BVI kan ha to utgangspunkt: Road Town eller Nanny Cay, begge på den større øya Tortola. Den første er hovedstaden, med utsikt over en stor bukt med den største havnen på Jomfruøyene. Det er flere marinaer med et gyldig tilbud på alle nautiske tjenester, og den livlige byen er verdt et besøk, med sine restauranter, cocktailbarer, håndverksbutikker. Ikke gå glipp av Botanic Garden, og hvis du liker å vandre i naturen, er det unattelig i nasjonalparken som klatrer opp til toppen av Sage Mountain, hvorfra du kan nyte en fantastisk utsikt. Nanny Cay, derimot, er en liten bukt i et innløp: roligere og mer skjermet, men med like effektive tjenester til yachter, med pålitelige og kompetente lokale charterturer. De to marinaene globalt tilbyr mer enn hundre nye, superutstyrte katamaraner klare for avreise. Lagune, Fountain Pajot, Bali, alt i størrelse fra de kompakte 40 fot opp til den store Sunreef 74. Tenk at av de mer enn hundre katamaranene har mer enn halvparten forlatt tunene i år eller i fjor. I tillegg til dette blir våre BVI-charter valgt blant de beste, en garanti for alvor og gjestfrihet. Du kan leie katamaranen i bareboat, hvis du først sørger for at båtlisensen din er gyldig for området. Eller byrået med en liten avgift kan be om profesjonell skipper (som er obligatorisk i større båter). Til slutt, sist men ikke minst, toppen av utvalgspakken, luksuskatamaran: leien er en båt komplett med mannskap, med skipper, vertinne, sjømann og kokk om bord. Perfekt navigering, ombordtjenester, cocktailer, aperitiffer, middager. De mest utstyrte katamaranene har klimaanlegg, ismaskin og grill, for ikke å nevne det forskjellige utstyret for aktiviteter: kajakker, terrengsykler, havfiske stenger, snorkling og noen katamaraner tilbyr muligheten for en dykkerinstruktør om bord med tilhørende utstyr.
Klar til å dra på drømmecruise til Jomfruøyene? Vel, reiserutene er uendelige og sørger for besøk på uforglemmelige steder. BVIs regjering (som USVI for den saks skyld) garanterer bevaring av det delikate marine økosystemet; det er mer enn 20 beskyttede områder der korallrev og havbunnsprærier må respekteres og forankring er strengt forbudt. Du kan imidlertid gjøre det i nærheten av de aktuelle fortøyningsbøyene for å leve nedsenket i uberørte landskap. Tortola tilbyr mange hyggelige steder å ankre: Soper's Hole er en sjarmerende bukt i den vestlige enden. Mot nord Cane Garden Cave, en idyllisk hvit sandstrand omgitt av kokospalmer, regnet som en av de vakreste på Jomfruøyene. I øst er systemet med holmer rundt Beef Island, Marina Cay og Scrub Island: Hvis du tar hensyn til revene, kan du forankre trygt og svømme blant koraller og gigantiske skilpadder. På nordkysten av Beef (holmen på flyplassen), Trellis Bay, med den homonyme landsbyen hvor kunstnere og håndverkere møtes i de to utmerkede restaurantene. Bukta er stille, dominert av det turkise havet, og hvis du er i riktig uke, kan du oppleve den vakreste fullmånenatten i øygruppen.
Sør for Tortola, et system med små ubebodde øyer hvor du kan puste den magiske strømmen av jomfruelig natur: Norman Island og Peter Island. De er små i størrelse, men med en så artikulert form at du finner flere bukter hvor du skal ankre. Showet er garantert: flora, fauna (fargerike fugler), havet med kalejdoskopiske nyanser, ekkoet av legender (det ble en gang kalt Treasure Island fordi det antas at piratene hadde begravet skatten der). Igjen, Virgin Gorda, den fete jomfruen som Columbus døpte den, med den herlige landsbyen Spanish Town og de spektakulære granittformene på sjøen som heter The Baths, ikke langt fra en marina hvor du kan fortøye. Deretter nord-østlig rute, som utfordrer den atlantiske luften: hvis været tillater det, ankommer vi Anegada, en annen halv ubebodd perle, den eneste største øya (11 miles) helt flat på Jomfruøyene, preget av lange hvite strender. Og til slutt magien på strendene i Jost Van Dyke, dens baktepper og eksklusive luksuriøse feriesteder. Cruise til Jomfruøyene med katamaran er dette og mye mer: å utforske avsidesliggende landsbyer omgitt av grønn natur, spise en nyfanget grillet marlin, danse en tradisjonell dans med lokalbefolkningen. Med hele familien, med barn, på bryllupsreise, for en drøm som går i oppfyllelse.