length model år base cabins persons toilets price

  Seychelles catamaran cruise

Cruise til Seychellene, for en drømmeferie på et av de vakreste stedene i verden. Denne øygruppen kjent fremfor alt ved navn, men med en avsidesliggende beliggenhet, ligger i Det indiske hav omtrent 1500 km fra kysten av Øst-Afrika, nord-øst for Madagaskar. Den består av 115 øyer, delt inn i de sentrale, av granittopprinnelse og frodig vegetasjon, og de ytterste, i stedet for korallopprinnelse, som er veldig små (noen virkelige atoller), flate og runde. Befolkningen når ikke 100.000 innbyggere, hvorav 90% på hovedøya Mahé (som til sammenligning ikke når størrelsen på øya Elba), der også hovedstaden Vittoria ligger. Denne byen er en skikkelig miniatyrhovedstad i en stat som fikk uavhengighet fra Storbritannia i 1976, med den internasjonale flyplassen, presidentpalasset, departementene og til og med en (veldig målestokk!) Reproduksjon av Big Well Londoner i en av sentrale firkanter. Katamarancruise på Seychellene avgår fra Mahé marina, mens du alternativt kan velge Praslin, den nest største øya, omtrent 43 nautiske mil unna. Sistnevnte ligger i stedet veldig nær La Digue, som er preget av vakre øde strender omgitt av vill natur. Disse tre øyene danner den sentrale kjernen i en veldig stor skjærgård, som strekker seg radielt i mange titalls miles.
Det var nettopp den bortgjemte posisjonen med hensyn til handelsruter og fraværet av naturressurser som motet interesse fra stormaktenes side i århundrene der andre tropiske øyer hadde berømmelse og suksess (og var scenen for kamper). De ble oppdaget ved begynnelsen av letingen, i 1502 av Vasco da Gama, men praktisk talt ignorert i to og et halvt århundre, og fungerte bare som en improvisert stopp for europeiske selskaper under handelsruter til og fra India, selv om de trosset farene ved angrep: faktisk ble århundrer forvandlet til piratbaser. I 1754 bestemte den franske regjeringen, som allerede eide de nærliggende koloniene Mauritius og Réunion, å ta dem i besittelse (og antagelig ikke fant noen hindring) og å plante de avlingene som ville ha tillatt deres økonomiske utvikling: pepper, kanel, nellik, valnøtt muskat. Siden den gang hadde Seychellene en lignende historie som alle tropiske øyer; plantasjeeiere som beriket seg ved å utnytte slaver, økt skipstrafikk, tvister mellom europeiske makter; utvidelsen vekket interesse for Storbritannia, som erobret øygruppen i 1810, sammen med Mauritius på bekostning av Frankrike.
Imidlertid markerte ankomsten av de nye kolonisatorene en nedgang i økonomiske formuer: avskaffelsen av slaveri førte til at grunneierne flyktet, og i andre halvdel av århundret ble Seychellene praktisk talt ignorert av moderlandet. Denne holdningen forklarer hvorfor øyriket ikke så langt ut på det tjuende århundre en sterk antropisering, en vekst i befolkningen, en politikk med sterke investeringer, en økonomisk boom, i motsetning til de karibiske øyene. På den annen side tillot det at de få autentiske landsbyene ble bevart, sammen med en praktisk talt jomfruelig natur, med mange endemiske arter av fauna og flora som forble originale. En tur til Seychellene med katamaran er derfor rettet mot de som vil nyte havet og den mest intakte naturen: å oppdage paradisiske strender omgitt av vegetasjon; svøm og snorkle i gjennomsiktig eller turkis vann, se flerfarget fisk og gigantiske skilpadder; seil i fred rundt de tre store øyene og til de ville holmene et lite stykke unna.
Det starter fra Mahé, fra den hyggelige byen Vittoria, omgitt av åser, regnet som en av de minste hovedstedene i verden. Ikke gå glipp av den botaniske hagen, det fargerike fiskemarkedet og det nasjonale historiemuseet. Vi drar til slutt for å seile på en katamaran. Våre Seychellene operatører, basert på Mahé og Praslin, har en katalog på rundt 50 katamaraner. Mange er modeller av dette året, for eksempel koster leie av en Bali 4.1 av 2020 med 3 super luksushytter for 6 personer ca € 4700 for en uke mellom mars og april. Utstyrt med elektrisk toalett, solcellepaneler, inverter, fryser og grill. Ombord er det mange utstyr for vann- og sportsaktiviteter, og mot et lite pristillegg kan du ha skipperen, vertinnen og til og med kokken! Gjør deg klar for aperitiffer og cocktailer og deilige middager basert på fersk fisk, i en drømmebukt ved solnedgang!
Mahé er praktisk talt omgitt av strender, det er bare å seile og oppdage dem: Anse Soleil, Sunset Beach, Anse l'Islette og mange flere. Ikke langt unna, den beskyttede marine parken St. Anne Marine Park som inkluderer seks holmer i en enestående setting. Deretter, med litt over 40 nautiske mil med navigasjon, når du Praslin, den andre øya og med den nærliggende La Digue. Her kan du stoppe ved stranden som har blitt et symbol på Seychellene: Anse Source d'Argent, en idyll som er vanskelig å beskrive. På Praslin vil du se en art av endemisk kokosnøtt som er unik i verden, coc de mer, og du kan besøke nasjonalparken (Unesco-arv) i interiøret. Fra Praslin kan du ta dagsturer til granittøya St. Pierre og til La Curieuse, en fascinerende øy som en gang huset en spedalskekoloni og i dag en koloni med hundre gigantiske skilpadder som det ikke er vanskelig å møte mens du svømmer! For å avslutte, Seychellene er et paradis på jorden, som skal besøkes og utforskes med båt eller katamaran, og våre charterturer i Mahé og Preslin tilbyr topp velkomst og hjelp til å gjøre drømmen din oppfylt.