length model år base cabins persons toilets price

  Seiling Antigua | steder du ikke må gå glipp av

Et seilcruise i Antigua og Barbuda vil tillate deg å smake på Karibien, i et spesielt avsidesliggende og ukjent område for masseturisme, men samtidig ikke langt fra andre berømte tropiske destinasjoner. Antigua, en uavhengig stat sammen med Barbuda siden 1981, etter å ha vært en britisk koloni i lang tid, ser ut som en liten perle (litt større enn øya Elba) som kommer ut fra et turkishav. Den ble oppdaget av Columbus, og døpt den gamle av spanjolene. Det ble senere en britisk koloni og er knyttet til tilstedeværelsen av admiral Nelson som i 3 år var her basert som senioroffiser i den engelske marinen. English Harbours restaurerte gamle verft bærer fortsatt navnet hans i dag. Antigua, i motsetning til andre øyer i de mindre antillene, har ikke noe vulkansk opprinnelse, og den maksimale høyden er 400 meter. Kysten er veldig innrykket, og skaper mange innløp og tilfluktsrom, bukter og bukter, hvor du enkelt kan ankre. Videre har turisme knyttet til seiling og motorbåter økt investeringene og byggingen av flere moderne marinaer i forskjellige områder av øya. Våre charteroperatører i Antigua ligger i Jolly Harbour, en marina i fantastiske omgivelser 11 km fra sentrum av hovedstaden St. John. Marinaen er moderne, i en bosetning full av butikker, restauranter, hoteller og luksuriøse feriesteder: en kanal ble bygget for å nå den gjennom det grunne vannet som avgrenser den brede buen til de vakre hvite sandstrendene: Jolly Beach, Fryes beach og Valley Church. Også for golfelskere er en vakker 18-hulls bane rett ved innløpet.
Men hva er de vakreste destinasjonene på et Antigua-seilcruise? I en retning mot klokken vil vi deretter møte Falmouth Bay og den sammenhengende engelske havnen. Den første er stor og godt beskyttet, med mange ankerpunkter og noen få yachtklubber. Den andre er den historiske basen til den engelske marinen, så beskyttet at båter finner tilflukt selv under sykloner. De mange små buktene gjør det til et unådelig reisemål å ta en svømmetur eller snorkle i et krystallklart hav. Green Island er et av symbolene på Antigua: ikke bare det østligste punktet, men en holme omgitt av revet. Ved å forankre i de riktige punktene vil du nyte et fantastisk landskap, og du kan utforske den kalejdoskopiske fargede havbunnen.
Hele nordkysten er innrykket, med mange holmer ikke langt fra kysten, omgitt av revet, og det er nødvendig med nøye navigering. Vi kommer endelig til den nordvestlige spissen: den lille bukten S. John skjuler den lille hovedstaden (22 000 innbyggere). Et stopp er et must for å besøke denne blandingen av tradisjon og modernitet: de fargerike husene, markedene, håndverksbutikkene, den romslige katedralen. Byen har også flere museer, hvorav det mest typiske er Marine Art Museum som inneholder fossiler, vulkanske steiner og en samling på 10 000 skjell! Brutt ned ankommer vi Deep Bay, et annet destinasjon som ikke er tillatt. Den lille bukten, som grenser til en veldig fin strand, er preget av vraket av lasten Andes, senket her i 1905. Skipet underveis fra Trinidad til Peru ble nektet fortøyning i S. John på grunn av lastens farlighet var full av tjære) og da mistenkelige røyk dukket opp, forankret i bukta. Når dørene ble åpnet, ga luften raskt ild, noe som fikk lasten til å synke ned på grunna. Et av de tre trærne kommer nå ut av vannet, og vraket er dekket av koraller og svamper, noe som gjør det til et fantastisk dykkermål.
Men båtutleie i Antigua gir deg også muligheten til å besøke de omkringliggende øyene: Guadeloupe i sør, St. Kitt og Nevis i vest og spesielt Barbuda i nord, bare for å snakke om de nærmeste. Sistnevnte er omtrent 40 miles unna og danner sammen med Antigua det offisielle navnet på den uavhengige staten. Dessverre ødela orkanen Irma bosetningene på den lille øya nesten fullstendig i 2017, og tvang de 1600 innbyggerne til å bosette seg i Antigua. I dag en fantastisk oase av fred og øde strender kronet av revet. Du kan fortøye ved Cocoa Point eller Spanish Point, svømme til den nærliggende kysten, nyte drømmelandskapet og møte ville esler. Antigua seilferie, dette og mye mer! Kontakt oss eller velg den ideelle båten på nettstedet vårt