length model år base cabins persons toilets price

  SEILBÅTUTLEIE EGADI | RUTEPLANER MED BÅT

Favignana er den største og mest bebodde øya og den sørligste av de tre som utgjør Egadi-skjærgården. Den homonyme byen (ca. 5000 innbyggere) har en havn inne i innløpet, hvis kaien er veldig beskyttet mot vind som også kan opprettholdes. Det er 100 køyer, hvorav 30 er for transitt. Favignana er en typisk øyby dedikert til fiske og turisme: tunfisket, som ikke lenger er i drift, er veldig kjent, i dag forvandlet til et museum. Fra vegetasjonen av kratt og furutrær i Middelhavet er de vakreste landingene: Cala Rossa (klippe) og Cala Azzurra (strand med steiner), den mest berømte med turkis vann, i et steinete landskap. Omkjøringen av øya lar deg se kysten av tuffaceous rock, med mange viker og noen holmer i sør: Preveto, Galeotta og Galera. I nærheten kan du fortøye ved den lille havnen i Punta Longa.
Bare 3 minutter fra havnen i Favignana når vi Levanzo med seilbåten vår. Landsbyen med samme navn er et stemningsfullt amfiteater med sparsomme hvite hus rundt marinaen, omgitt av krystallklart vann i forskjellige blå nyanser. Øya er laget av hvit kalkstein og har ingen vognveier bortsett fra den som når faraglione. Men å ankomme sjøveien er det mye mer suggestivt. Du kan ankre og nyte stedets skjønnhet, for en svømmetur eller dykking, men husk at kysten som følger nord er et beskyttet område. Det anbefales derfor å ankre i de andre vikene øst for havnen: Cala Fredda og Cala Minnola. Til slutt, Marèttimo: 12 minutter mot vest står denne nesten ville øya, men bebodd og med en veldig lang historie. Allerede befolket av fønikerne, ble den kolonisert av romerne etter de puniske krigene. Det greske toponymet betydde hellig øy, senere omdøpt til latin Marìtimo (selv om noen sier at navnet stammer fra timianen som vokser rikelig). Det er en øy med rullesteinstrender og vakre huler (mer enn 400). Det eneste bebodde sentrum er en fiskehavn på østkysten. Den nordlige spissen av øya huser et normannisk slott med utsikt over havet. Husk at, bortsett fra landsbyens kyststrekning, er alt annet et naturreservat (generelt eller integrert). Du kan gå inn i det generelle beskyttede området, men holde deg minst 500 m fra kysten.
Ferien på Egadiøyene på en seilbåt gir også fantastiske reiseruter på den sicilianske kysten. Trapani er bare 7 minutter fra Favignana, og herfra utfolder seg en vakker og ukontaminert kystprofil med krystallklart vann. Ved å seile kommer du til Bonagia, deretter til S. Vito lo Capo hvor du kan fortøye i den velutstyrte havnen. Et besøk til byen og den vakre stranden, en av de vakreste på Sicilia. Til slutt den enorme bukten av Castellamare, og den fortsatte østlige ruten, kan du runde Punta Raisi, Capo Gallo og ankomme Mondello-strendene og til og med i Palermo, etter ca 50 minutter fra Trapani. En ukes lang seilferie på Egadiøyene kan derfor omfatte en spennende navigering av de sicilianske kysten.

  AMP: BESKYTTET MARINE OMRÅDE FOR EGADI

På grunn av den eksepsjonelle biologiske mangfoldet i området, ble det største marine beskyttede området i Middelhavet (ca 54 tusen hektar) opprettet i Egadi-skjærgården i 1991, forvaltet siden 2001 av Favignana kommune. I tillegg til å sikre balansen mellom det marine økosystemet og være lungen i Mar Nostrum, har AMP funksjonen til å beskytte og utvikle en rekke flora og fauna. Det er den største Posidonia Oceanica-prærien i Middelhavet, omfattende koraller og Vermetidae-senger (overbygging av bløtdyrskjell). For faunaen, observasjon av munkeselen, tilstedeværelsen av Caretta Caretta havskilpadden, noen sjeldne haiarter og en koloni av Stormfugler, en endemisk art i Middelhavet. Fiskesorten er enorm: blant de mest typiske fiskene, den brune havbreen, havbunnen, ravjakken, makrellen, korvinaen og til slutt sparidae, inkludert snapper og faraobrasen. Videre er WAP en pådriver for redningsprosjekter for fauna- og kulturinitiativer, for skoler og for bevisst turisme. Disse inkluderer Blue Mile Sea Turtle Rescue Center og monk seal observatory. For å bevare denne komplekse marine parken er separate områder opprettet av tilgangsnivå: A, B, C, D. Området omfavner de tre store øyene i en halvcirkel og inkluderer spesielt lange strekninger av kysten av Levanzo og Marettimo. Område A (Integral Reserve) er det mest begrensende, siden det også er forbudt å nærme seg. Område B (General Reserve) kan derimot navigeres, men holder en avstand på 500 m fra kysten. For å besøke skjønnheten til Marèttimo, anbefales det å stole på erfaringen fra lokale fiskere. De tar deg og veileder deg med små båter for å oppdage skattene på øya, steiner, huler og stabler, med respekt for begrensningene. I alle fall anbefales det å spørre på den offisielle nettsiden: www.ampisoleegadi.it før du reiser til båtferien på Egadiøyene.

  Egadiøyene bøyer

For å bevare havbunnen er det satt opp 17 fortøyningsfelt på de 3 øyene, til sammen 182 bøyer, aktive i sommersesongen. Dette gjør det mulig for fritidsbåter å stoppe, med respekt for naturen, i de vakreste vikene på Egadiøyene
Campi-bøyer Egadi Favignana Island: Cala Rossa, Scindo Passo, Faraglione Est, Faraglione Ovest, Cala Azzurra, Bue Marino, Marasolo Preveto
Bøyer Egadi Levanzo Island Punta Altarella, Cala Tramontana, Capo Grosso, Cala Fredda, Cala Minnola
Bøyer Egadi Marettimo Island Conca, Scalo Maestro, Fennikel, Marino, Cala Manione