length model år base cabins persons toilets price

  Seilbåtutleie i De eoliske øyer: reiseruter

De syv øyene i den eoliske øygruppen danner en stor Y, i sentrum av Lipari. Ferger ankommer hit fra fastlandet, og de to marinaene sørger for et bredt utvalg av eller. Lipari er den største øya (ca 10 tusen innbyggere), med det homonyme urbane sentrum, Acquacalda, Canneto og Quattropani. Hovedstaden er en livlig by som lar deg oppdage farger, lyder og dufter på ekte Sicilia så snart du ankommer: dominert av slottet med sin gamle hjelm, strekker byen seg opp til den pittoreske gamlehavnen (Marina Corta, du kan ikke moor) myldrer av barer, restauranter, isbarer hvor du umiddelbart kan prøve den deilige granitten. De to marinaene for båten vår er Marina Lunga og Pignataro, litt nord for sentrum. Øya har et veldig steinete aspekt, som de andre, da de er av vulkansk opprinnelse. Sør for øya stiger den berømte Faraglioni of Lipari: docking er ikke lett, men det er verdt å tilbringe en halv dag der, kanskje fortsette mot den lille bukten Valle Muria. På siden av Lipari sentrum i stedet, nord for øya, er Porticello-bukten. Unmissable place to anchor in about 5-10m, foran en spektakulær nå nedlagt pimpstein steinbrudd. Behandlingsrester har forvandlet den til en lys hvit kyst, som står i kontrast til de forskjellige nyanser av turkis av havet og den blå himmelen.
Og nå, etter avslapning, med båt: nord-øst rute for å nå den eksklusive Panarea. Det er den minste øya, og gjennom årene har det blitt et lite paradis for VIP-er: naturen til middelhavsskrubb, hibiskus og bougainvillea skjuler villaer som er arkitektoniske juveler, av hvit kalk og dyrebare materialer. Byen heter San Pietro, du kan fortøye ved de to bøyefeltene med taxi-båt. Glamour er hjemme her, tar en drink på terrassene eller bare rusler i den vakre bukten. Hvis du vil ha mindre verdslige steder på holmen, er det to drømmebukter, Cala Zimmari og Cala Junco hvor du kan forankre og nyte det sublime landskapet. Et system med steiner og holmer rett foran San Pietro gjør det til et unikt sted: Le Guglie, Bottaro, Lisca Bianca og Lisca Nera kommer skarpe og steinete fra vannet, opp til Basiluzzo. På denne ugjestmilde holmen skjøt Michelangelo Antonioni den første delen av filmen L'Avventura i 1960, der en turist forsvinner, nesten svelget av utilgjengelig natur.
Vi reiser, seil utfoldet, mot Stromboli, en annen perle av vår nautiske reiserute. Det er øya på den nordøstlige kanten, litt over 20 miles fra Lipari. Den er gjenkjennelig fra den store avstanden fordi den ikke er noe mer enn en kompakt vulkan på nesten tusen meter som kommer ut av vannet. Aktiviteten er synlig jo nærmere vi kommer, fumaroles, lapilli og magma. La Sciara del Fuoco: glødende magma flyter nedover en stor dal og observasjonen fra havet om natten er en uvurderlig opplevelse. På øya er det ingen marinaer, men bare muligheten for forankring med ganske dypt vann. Det beste er utenfor Fico Grande, med utsikt over landsbyene San Vincenzo og San Bartolo. Oppstigningen til munningen av Stromboli (med en offisiell guide) er ganske krevende (3 timers gange med en høydeforskjell på ca 900 m), men utsikten fra åsen og følelsen av utbruddet vil betale tilbake enhver innsats. Vulkanen har vært konstant aktiv i 200 år, og avhengig av periode kan den ha utbrudd hvert 5. til 20. minutt. Støyen, jordskjelven, deretter eksplosjonen og lapilliene, alt synlig fra sikker avstand, men tilstrekkelig til å begeistre, refererer til de mest mystiske og majestetiske naturfenomenene. Selv om du ikke klatrer til toppen, er det like spektakulært å navigere i omkjøringen av Stromboli, for å observere aktiviteten fra alle perspektiver. Det er også mulighet for anker i Ginostra for å besøke denne avsidesliggende landsbyen med sine karakteristiske hvite hus.
Med avgang med båt er det på tide for en lang navigering å gå tilbake til sentrum av øygruppen. Salina er destinasjonen: øya har sine egne kilder til ferskvann som har tillatt utvikling av en frodig vegetasjon. I bakken til den inaktive vulkanen er det vinstokker som produserer Malvasia, en utmerket lokal passito-vin. Salina har en velutstyrt turisthavn hvor du kan fortøye båten eller katamaranen ved behov; den pittoreske landsbyen Santa Marina ønsker den besøkende velkommen med en gate dedikert til den store Massimo Troisi. Flere scener av hans siste mesterverk Il postino ble skutt på denne øya. Seiling rundt øya vil du oppdage andre juveler: Linguabukta med fiskerlandsbyen, Rinella med en liten strand, og på den andre siden av Santa Marina møter vi Pollara. Denne amfiteaterlignende bukten er dannet av en utdød vulkan; erosjonene har skapt stablene og hullet i hulen, en bue i fjellet. Du kan ankre i nærheten for å nyte dette hjørnet av marine paradis.
Følgende øyer ligger i vest: Filicudi og Alicudi. Mens den andre krever lang navigasjon og landinger er begrenset, er den første ikke tillatt. Det er en liten øy, langt fra stor turisme, hvor du i de to landsbyene Pecorini og Filicudi Porto kan puste en ekstern og autentisk atmosfære. Hovedsenteret har en bar, restaurant og minibank. Profilen til røde og brune bergarter er vill, og skaper scenarier av enestående skjønnhet. Den kan forankres i bukten nær havnen eller ved bøyefeltet, i de to landsbyene eller i kilden til Pecorini, et av de mest fortryllende stedene i hele øygruppen.
Det er på tide å gå tilbake til basen med seilbåten vår; vi har tid til siste besøk til Vulcano, den sørligste øya. Som navnet antyder, består den av en vulkan (som Stromboli fortsatt i aktivitet). En gang i Porto di Levante (bøyer eller brygger), går vi ned for en hyggelig spasertur i det livlige sentrum, fullt av barer og restauranter: nær stranden er det en svovelkilde hvor du kan bade i gjørma. Vi kan da klatre til munningen av vulkanen, en mye mildere stigning enn Stromboli. Nå nærmer ferien sin slutt, en uke med vakker natur og navigering som vil forbli inngravert i minnene våre

  Når skal du gå med båt til De eoliske øyer

En båtferie på De eoliske øyer: takket være sin beliggenhet nord på Sicilia, har de eoliske øyer et middelhavsklima som gjør det mulig å seile praktisk talt hele året. Åpenbart er vintermånedene kaldere og Rainier, men for eksempel mellom januar og mars svinger temperaturen mellom 10 og 15 maksimalt. April og mai blir ideelle måneder for en seil- eller motorbåtferie, når maksimumsnivået begynner å overstige 20 grader, med redusert nedbør. Sommermånedene er eksepsjonelle i soltimer, selv om den gjennomsnittlige maksimumstemperaturen ikke overstiger 28 grader og lindres av brisen. Husk at juli og august kan være ganske opptatt med turister. September, oktober er et vinnende valg for å leie et charter på De eoliske øyer: den rette balansen mellom ro og varmt til varmt klima.

  Familie seilingsferie på De eoliske øyer

En båtferie på De eoliske øyer passer for hele familien, selv med barn. Du kan leie en seilbåt med en skipper eller en bareboat eller en luksusyacht. Klimaet er behagelig fram til oktober, vind blir sjelden sterk. De eoliske øyer tilbyr et veldig annet utvalg av øyer: fra de mer turistiske Lipari, Salina, Vulcano, til det eksklusive Panarea, den ugjestmilde Stromboli, den uforurensede Filicudi. Sikkerhetsaktiviteter kan organiseres for å gjøre ferien uforglemmelig: kajakkpadling, SUP, vannscooter, trekking, terrengsykling, smaksprøver, kunst- og arkeologiske reiseruter, spill for barn. Familier er velkomne og vil ha tusen muligheter for moro skyld!